19/10/22 13:58

Corporate nieuws

Klantgerichte netwerkinvesteringen van Orange Belgium leveren uitstekende scores op in recentste benchmarkstudie van Opensignal

Terug naar nieuws index

  • Award voor gaming ervaring: 73,2 punten
  • Award voor hoogste uploadsnelheid: 12,7 Mbps
  • Core Consistent Quality award: 92,1 % van de testen (joint winner) en Excellent Consistent Quality award: 84,8 %

 

Het mobiele netwerk van Orange Belgium scheert hoge toppen in het recente Belgium Mobile Network Experience rapport van Opensignal. Bovendien haalde de operator de meeste awards binnen in de recentste analyse van de mobielenetwerkbeleving in België. Orange Belgium pronkt met een uitmuntend rapport voor de categorieën Games Experience, Upload Speed Experience, Core Consistent Quality en Excellent Consistent Quality – een mooi bewijs dat de operator er alles aan doet om de klantbeleving in het netwerk voortdurend te verbeteren. Daarenboven wil Orange Belgium zijn klanten nog efficiëntere en snellere diensten verlenen.

Award voor gaming ervaring (73,2 punten)

In de categorie Games Experience analyseerde Opensignal via testen hoe mobiele gebruikers realtime multiplayergaming ervaren op het netwerk van een operator. De omstandigheden van het mobiele netwerk, zoals jitter, latentie en pakketverlies, werden daarbij in overweging genomen. Bovendien werden multiplayergames uit verschillende genres op de proef gesteld, met als doel de gemiddelde gevoeligheid aan de netwerkomstandigheden te meten. Voor het berekenen van de scores wordt de end-to-end ervaring van de apparaten van de gebruikers gemeten, naast eindpunten op het internet die echte games hosten. Op een schaal van 0 tot 100 behaalde Orange Belgium uiteindelijk 73,2 punten, wat de operator de Games Experience-award opleverde.

Award voor hoogste uploadsnelheid (12,7 Mbps)

Aan de hand van uploadsnelheidstesten worden de uploadsnelheden berekend die de gebruikers gemiddeld op het mobieledatanetwerk van een operator halen. Samen met het belang van contentcreatie en ondersteuning van diensten voor realtimecommunicatie stijgt ook het belang van de uploadsnelheid voor netwerkgebruikers. De hoogste gemiddelde uploadsnelheid (12,7 Mbps) werd gemeten bij Orange Belgium, dat dus ook de Upload Speed Experience-award kreeg.

Core Consistent Quality-award (92,1 % van de testen, joint winner) en Excellent Consistent Quality-award (84,8 %)

Over het algemeen wordt met de Consistent Quality-testen bepaald hoe vaak de gebruikerservaring op een netwerk volstond om te voldoen aan de vereisten van populaire apps. Verschillende parameters worden daarbij in overweging genomen: downloadsnelheid, uploadsnelheid, latentie en noem maar op. Core Consistent Quality is de hoeveelheid gebruikerstesten (uitgedrukt in procent) die voldeed aan de minimaal aanbevolen prestatiedrempels voor applicaties die minder hoge prestaties vereisen, zoals SD-video, bellen en surfen op het internet. Excellent Consistent Quality is het percentage van gebruikerstesten dat voldeed aan de minimaal aanbevolen prestatiedrempels voor HD-video, groepsvideogesprekken en games. Orange Belgium won zowel een Core Consistent Quality-award (met een verbluffende score van 92,1 % - joint winner) als de Excellent Consistent Quality-award (84,8 %).

Blijvende netwerkinvesteringen om de klantbeleving nog te verbeteren

Orange Belgium blijft altijd maar betere en efficiëntere diensten in zijn netwerk aanbieden. Stefan Slavnicu, Chief Technology Officer van Orange Belgium: "Als operator is het onze taak om de netwerkbeleving van miljoenen klanten zo veel mogelijk te verbeteren. Daartoe willen we activiteiten verder automatiseren. Het uiteindelijke doel is de kwaliteit over de hele lijn te verbeteren, met nog meer aandacht voor de klant. Dat gaat niet alleen over pure downloadsnelheid, maar ook over de uploadsnelheid, de tijd die nodig is om een HD-video in te laden; ook dat maakt deel uit van de mobiele ervaring. Dat toont aan dat we ons nog altijd technisch kunnen differentiëren, door ons toe te leggen op de end-to-end kwaliteit. Want een mobiel netwerk en de services daarop gaan niet enkel over toegang, maar ook over hoe we capaciteit en onze middelen daartoe beheren: transportnetwerk, IP-netwerk, internet peering interfaces. Om de klant steeds een onberispelijke beleving te garanderen, investeren we in alle elementen die daar een belangrijke rol in spelen. Uiteindelijk willen we onze klanten een ongeëvenaarde beleving aanbieden door ze toegang te geven tot supermoderne technologie, terwijl we onze multigigabit netwerken uitbouwen, gedreven door een echte klantengerichtheid."

Over Opensignal

Opensignal beschouwt zich als de onafhankelijke wereldwijde standaard voor het analyseren van de mobiele ervaring van consumenten. Deze sectorverslagen vormen de leidraad om de werkelijke toestand van de communicatienetwerken in de wereld te begrijpen op basis van metingen van echte gebruikerservaringen. De vermelde resultaten zijn afkomstig van Opensignal Awards - Belgium: Network Experience Report September 2022, gebaseerd op onafhankelijke analyse van mobiele metingen opgenomen tijdens de periode 01 mei - 29 juli 2022 © 2022 Opensignal Limited. Het volledige rapport is hier terug te vinden: [https://www.opensignal.com/reports/2022/09/belgium/mobile-network-experience].