shape-brgreenOns netwerk

Netwerk

Orange in het centrum van de connectiviteit

Orange Belgium investeert onophoudelijk in zijn mobiele netwerk van topkwaliteit, biedt 2G, 3G en 4G aan en bouwt aan een eersteklas 5G-netwerk.

88 %
van het totale mobiele dataverbruik is 4G-verkeer
1.6 Mio
IoT/M2M sim-kaarten
99,8 %
4G dekking
X 10
Totale mobiel dataverkeer vertienvoudigd sinds de lancering van 4G

Orange-netwerk: uitstekende kwaliteit en dekking ten dienste van klantenervaring

Orange blijft investeren om zijn dekking te verbeteren. Het toegenomen gebruik van mobiele datadiensten in alle aspecten van ons leven houdt in dat klanten steeds meer van Orange zijn gaan verlangen en dat ze niet minder verwachten dan topkwaliteit. Eind 2017 bedroeg de dekking buitenshuis van het 4G-netwerk van Orange Belgium 99,7 %. Binnenshuis was dat 93,5 %. De 4G+ dekking bedroeg 62,9 %, met extra mobiele connectiviteit in gebieden waar extra capaciteit nodig was.

Drie jaar later bedraagt onze 4G-netwerkdekking buitenshuis 99,8% en de indoor-dekking bedraagt nu 95,45%. De 4G + -dekking is gedurende deze periode aanzienlijk verbeterd en bedraagt nu 73,2%.

Orange investeert waar zijn klanten het nodig hebben. Met nagenoeg 100 extra netwerkinstallaties en de optimalisering van zijn huidige netwerkcapaciteit gaf Orange zijn 4G en 4G+ capaciteit een boost om ervoor te zorgen dat zijn klanten de gedenkwaardige momenten in hun leven makkelijk en snel kunnen delen en streamen via ultrasnel internet.

 

5G

Wat is 5G?

5G is de nieuwste technologische (r)evolutie voor telecomnetwerken. Deze nieuwe generatie van hardware, zoals nieuwe antennes, routers, apparaten en upgrades op de kerninfrastructuur, maakt het mogelijk om data aan zeer hoge snelheden - tot 10 keer sneller - uit te wisselen en een massa geconnecteerde apparaten gelijktijdig te gebruiken. Daarnaast biedt 5G een waslijst aan nieuwe voordelen zoals een minieme latency, met uitermate stabiele en betrouwbare verbindingen als gevolg; alsook de mogelijkheid om aan 'network slicing' te doen, nl. een deel van het netwerk voor een specifiek doel of een bepaalde klant voorbehouden, om zo een vlekkeloze connectiviteit te verzekeren, met name voor hulpdiensten of voor kritische processen van industriële actoren.

Empreinte carbone 2019

 

 

Waarom is 5G de toekomst?

Als we tegemoet willen komen aan de steeds luider klinkende vraag naar meer mobiel internet in België, kunnen we niet om 5G heen. Bovendien effent 5G het pad voor nieuwe zakelijke en residentiële toepassingen, zoals telechirurgie, verbeterde logistiek, high-definition augmented/virtual reality, gaming enz. en stelt het miljoenen slimme toestellen zoals sensoren of industriële machines in staat om op hetzelfde ogenblik verbonden te zijn, met elkaar en met het internet. Bovendien zal het 5G-netwerk veel minder energie verbruiken dan het 4G-netwerk voor de overdracht van mobiele data. Voorts vormt 5G een structureel voordeel voor bedrijven om zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten concurrentieel te blijven.

 

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

Nadat Orange in België al diverse testen uitvoerde, experimenteert het nu met een aantal grote industriële partners in het Antwerpse havengebied. De bedoeling: samen innoveren en nadenken over hoe 5G het best kan worden ingezet om de eigen efficiëntie te verhogen en/of samen nieuwe groeipaden te bedenken. Zo tillen Orange Belgium en de Haven van Antwerpen bijvoorbeeld de connectiviteit van de sleepboten naar een hoger niveau om de algehele logistiek van de ganse haven beter in beeld te brengen en het aantal boten dat de haven dagelijks in- en uitvaart te vergroten.

 

 

Is 5G schadelijk voor de gezondheid?

De lancering van 5G doet bij een aantal mensen vragen rijzen, met name over de mogelijke impact op onze gezondheid. Hoewel dat perfect verstaanbaar is, herinneren we eraan dat er geen enkel medisch onderzoek is dat blijk geeft van enige negatieve impact op de gezondheid. Bovendien zal de lancering van 5G in België, na de goedkeuring van het spectrum, gebeuren via frequentiebanden die al decennialang gebruikt worden voor toepassingen zoals radio, televisie en wifi. Bovenal moet worden opgemerkt dat de Belgische regulering inzake emissienormen – hoeveel vermogen een antenne mag uitzenden – tot de strengste ter wereld behoort en vele tientalen malen strenger is dan het advies van de WHO. Tot slot voldoet Orange Belgium ook aan alle regels en voorschriften en zal het daaraan blijven voldoen telkens als het een nieuwe technologie lanceert. Voor meer informatie, neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina van Agoria, de Belgische vereniging van technologiebedrijven: https://www.agoria.be/nl/5G

Betrouwbaarder vast aanbod voor bedrijven

Orange zette zich in om zijn glasvezel- en vdsl-netwerk te stroomlijnen en te optimaliseren, en deed dat op een manier die volstrekt transparant is voor zijn professionele klanten.

Hierdoor kon het de betrouwbaarheid verbeteren van zijn oplossingen voor vaste telefonie, via analoge of digitale lijnen, en van zijn IP VPN-aanbieding.