Allemaal samen achter de zonnewagen

We steunen het Agoria Solar Team, een team van Belgische ingenieursstudenten dat het tegen andere teams wereldwijd opneemt. Het opzet? De meest innovatieve zonnewagen te bouwen en het potentieel van hernieuwbare energie onder de aandacht te brengen. Orange Belgium, in de rol van Connectivity Partner, biedt het team gedurende twee jaar financiële en technische steun. We zijn fier deel uit te maken van een project dat gedragen wordt door jongeren met een passie, een project dat aansluit op onze visie op technologie: innovatie benutten om samen aan een betere en duurzame wereld te bouwen.

Deze races staan al op het palmares van ons team:

voiture solaire
 • Tweede aan de voet van de Atlas

  Het Agoria Solar Team gaf 5 dagen lang het beste van zichzelf. We zijn apetrots op wat ze gepresteerd hebben. Met de BluePoint Atlas, een wagen van de nieuwe generatie, behaalde het Agoria Solar Team een mooie tweede plaats in de Solar Challenge Morocco.
 • Goud in de 24 hours iLumen European Solar Challenge op het vroegere Circuit van Zolder

  Je had het misschien niet verwacht, maar België is het enige land ter wereld met een 24-urenrace voor zonnewagens. Zo'n endurance race is een hele uitdaging! Het weer kan bijzonder grillig zijn en bovendien moeten de deelnemers ook 's nachts rijden. Elke zonnewagen mag tot twee keer halt houden om de batterij op te laden. En dus speelt ook strategie een belangrijke rol: hoe snel mogen we 's nachts rijden om de batterij zo veel mogelijk te sparen? In 2021 ging het Agoria Solar Team met de eindzege lopen!
 • 2 deelnames aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC)

  Een race van meer dan 3000 km door de Australische woestijn. De volgende editie vindt plaats in 2023. Agoria Solar Team zal niet ontbreken!
 • Goud op de Carrera Solar Atacama (CSA)

  Deze race wordt onder extreme omstandigheden gereden in de Atacamawoestijn (Chili). Op het menu: intense droogte, sterke wind en een klim tot 3000 meter boven de zeespiegel... In 2018 vloog Agoria Solar Team naar huis terug met een gouden plak op zak
 • Sasol Solar Challenge (SSC)

  Elke twee jaar proberen de deelnemende teams in Zuid-Afrika om zoveel mogelijk kilometers af te leggen in acht dagen.