Orange engageert zich

Wij slaan de handen in elkaar met partners, die net als wij, digitale inclusie ondersteunen.

Een gift kiezen ten voordele van een inclusieve vereniging

Orange blaast 6 kaarsjes uit! Ter gelegenheid van onze verjaardag kan je een cadeau kiezen in de catalogus van het getrouwheidsprogramma Orange Thank You of dat cadeau omzetten in een gift waarmee je een vereniging naar wens steunt.

Wil je een maatschappelijk verantwoord project of een solidariteitsproject in België steunen, schenk dan je cadeau aan de vzw TADA

Het doel? Maatschappelijk kwetsbare tieners concrete hulp bieden in de vorm van educatieve ondersteuning en coaching, op lange termijn, om hun integratie in de maatschappij te bevorderen. Meer info over TADA vind je hier.

BeCode: laten we het beroep van webontwikkelaar ontwikkelen

Orange is er fier op een actieve partner en stichtend lid van BeCode te zijn. Omdat in België ontwikkelaars dungezaaid zijn, besloten drie Belgische ondernemers in 2016 een speciale school voor ontwikkelaars op te richten: BeCode. Een kleine 2000 mensen volgden er al een opleiding. Dit project is een concrete uitloper van onze ambitie om digitale inclusie te stimuleren. Tot dan blijven we er alles aan doen om BeCode in dit opleidingsproject te ondersteunen.

Voor wie?

Voor al wie de technologie onder de knie heeft, en wilt toewerken naar een carrière met toekomst: webontwikkelaar.

Op 7 maanden afgestudeerd!

Dankzij BeCode worden beginners in slechts 7 maanden tijd junior webontwikkelaars. Vervolgens lopen ze stage in een bedrijf (bijvoorbeeld bij Orange) om hun vaardigheden aan te scherpen. Elk jaar verlaten enkele honderden ontwikkelaars BeCode met hun waardevolle vaardigheden, en diploma, op zak.

Link naar BeCode

Tada: 2 bijzondere workshops en 10 gemotiveerde medewerkers

Elk jaar zoeken wij met enkele vrijwilligers toenadering tot jongeren die in moeilijke sociaal-economische omstandigheden zijn opgegroeid

In samenwerking met de vzw Tada, geven we ludieke en creatieve workshops rond ICT-thema's (ICT = informatie- en communicatietechnologie), zoals netwerken, binaire code, de evolutie van mobiele telefoons en apps.

Tijdens die uitwisselingsmomenten proberen onze medewerkers de 11-jarige deelnemers te inspireren, al putten ze er zelf ook veel voldoening en ervaring uit.

Wij zijn overtuigd van het belang van die praktijkopleidingen, en we hopen dergelijke samenwerkingen in de toekomst structureel uit te diepen.

Link naar Tada