11/07/19 18:07

Financieel nieuws

Financiële informatie betreffende de overeenkomst over het delen van mobiele toegangsnetwerken

Terug naar nieuws index

Persbericht

11 juli 2019

Financiële informatie betreffende de overeenkomst over het delen van mobiele toegangsnetwerken

Brussel – Ingevolge de aankondiging van deze namiddag wenst Orange Belgium financiële informatie te verstrekken met betrekking tot de netwerk-sharing overeenkomst met Proximus.

Orange Belgium verwacht dat de overeenkomst cumulatieve opex (voornamelijk BTS-huurkosten, evenals energie, onderhoud en herstelling, transmissiekosten) en capex (voornamelijk van uitrol 5G-netwerk) besparingen van €300 miljoen zal opleveren op 10 jaar.

Deze overeenkomst vereist initiële opstartkosten met betrekking tot ontmanteling en activering. Orange Belgium verwacht €130 miljoen te besteden in de komende 3 jaar.

Al met al bedraagt het verwachte rendement over 10 jaar 3 keer de WACC van Orange Belgium.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Communications Luxembourg.

Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren.

Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.

Orange Belgium is genoteerd aan de beurs van Brussel (OBEL).

Meer informatie op: corporate.orange.be, www.orange.be or follow us on Twitter: @pressOrangeBe.

Contact investeerders

Ana Castaño Lopez +32 468 46 95 31

Eric Chang +32 495 55 98 17

ir@orange.be