NL FR EN
Home Contact
go
Home Media center Nieuws News Details

Meest recente nieuws

Je Belgische mobiele bundel ook in het buitenland gebruiken? Dat kan met Go Europe van Mobistar, een première op de Belgische markt 21 juni 2013

Brussel, 21 juni 2013 – De meeste Belgische consumenten gebruiken hun gsm veel minder als ze in het buitenland zijn. Een kwart van hen gebruikt hun gsm zelfs helemaal niet meer zodra ze de Belgische grens over zijn. Maar vanaf 24 juni hebben Mobistar-klanten met een “Dier” abonnement geen enkele reden meer om hun gsm-gebruik in het buitenland aan te passen. Dankzij de nieuwe optie Go Europe voor 3 euro per effectieve gebruiksdag kunnen de klanten de belminuten en de sms’jes van hun Belgische mobiele bundel in een dertigtal Europese landen verbruiken. Daarbovenop ontvangen de Dolfijn- en Panter-klanten nog 25 MB per dag. Met de lancering van deze innovatieve optie is Mobistar de eerste Belgische gsm-operator die zijn klanten de kans geeft om hun gsm in het buitenland te gebruiken zoals thuis.

De gsm-tarieven in de Europese Unie zijn de laatste jaren sterk gedaald. Toch vrezen nog altijd heel wat Belgische consumenten voor onaangename verrassingen op hun factuur zodra ze hun gsm gebruiken in het buitenland. De cijfers staven dat: volgens een enquête die GfK Significant in opdracht van Mobistar afnam, gebruikt een kwart van de Belgen hun gsm helemaal niet als ze in een ander Europees land zijn. Ze blijven wantrouwig omdat ze niet weten hoeveel dat gebruik hen zal kosten: 94 % van de ondervraagde personen zegt niet te weten hoeveel een oproep met een gsm vanuit een ander Europees land kost.

De beste oplossing om de consument gerust te stellen en zijn zorgen weg te nemen, is om hem toe te laten in Europa op dezelfde wijze de gsm te gebruiken als in België. Dat is wat Mobistar met Go Europe doet. Deze nieuwe innovatieve dienst zal vanaf 24 juni beschikbaar zijn voor alle “Dier” abonnees. Vanaf die dag zullen die klanten niet meer bezorgd zijn om hun factuur. De uitgaande oproepen en verzonden sms’jes in een dertigtal Europese landen worden namelijk verrekend op de bundel van hun Mobistar-abonnementen, alsof de communicaties vanuit België worden gevoerd. Ook de gebruikers van mobiel internet komen aan hun trekken, want Dolfijn- of Panter-klanten die Go Europe activeren, krijgen bovendien elke dag 25 MB om mobiel te surfen.

De dienst Go Europe kost 3 euro per effectieve gebruiksdag. De klant betaalt met andere woorden enkel op de dagen dat hij zijn gsm effectief gebruikt in een van de betrokken Europese landen. Go Europe is eenvoudig te activeren door de code #123# te vormen en de instructies te volgen of door de dienst te activeren via de Klantenzone op de Mobistar website of via de applicatie MyMobistar.

Go Europe is de eerste dienst op de Belgische markt die klanten in staat stelt om hun gsm in het buitenland op dezelfde manier te gebruiken als thuis. Vorig jaar speelde Mobistar ook al de rol van grote vernieuwer op het vlak van roaming met de lancering van Travel Data Control, een dienst die de klant in staat stelt om een eigen limietwaarde in te stellen voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland.

Nieuws zoeken

Type Corporate Nieuws
Producten en diensten
Financieel Nieuws
Jaar  
Maand
Titel